2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi Erasmus+ Başvuruları İle İlgili Sık Sorulan Sorular (01.04.2021)

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2021-2022 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ
ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ İLE İLGİLİ
SIK SORULAN SORULAR
(01.04.2021)

1. App sistemine üye oldum ancak hesap etkinleştirme kodu için e-posta adresime gönderilen linke tıkladığımda üyeliğimi etkinleştiremiyorum. Sistemde “Geçersiz aktivasyon konu” hatası alıyorum. Ne yapmam gerekir?

Bu tür hatalar birden fazla aktivasyon mailinin arka arkaya gönderilmesinden veya talep edilmesinden kaynaklanmaktadır. En son gönderilen mail bir önceki gönderilmiş kodu geçersiz kılmaktadır.

Bu mailler gönderim tarihine göre sunucu tarafından alınmayabilir veya son gönderilen mail daha geç ulaşabilir. Yani sizin gelen kutunuzda en üstte / en son gelmiş görünen mail sistemden en son gönderilen mail olmayabiliyor. Maili beklemelisiniz, acele etmeyin ve üst üste kod talep etmeyin.

2. Kurumsal e-posta adresime erişemiyorum / şifremi unuttum. Ne yapmalıyım?

Kurumsal e-posta adresinizle ilgili işlemlerle ilgili ayrıntılı bilgilere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz: https://bidb.beun.edu.tr/duyurular/beun-e-posta-adresi-icin-kayit-olma-ve-portalbeunedutr.html

3. İngilizce ve Türkçe Transkripti nereden alabilirim?

OBS sisteminde “Kullanıcı İşlemleri” menüsü altındaki “Belge talebi oluştur” bölümünden talep yaparak transkript alabilirsiniz.

4. Önce staj sonra öğrenim ya da önce öğrenim sonra staj hareketliliğimi peş peşe yapabilir miyim?

Evet, yaz dönemi önce staj sonra güz dönemi öğrenim hareketliliği yapabilirsiniz ya da önce güz dönemi öğrenim hareketliliğinizi tamamladıktan sonra staj hareketliliğinizi yapabilirsiniz.

5. Hareketliliğimi 2021-22 akademik yılı bahar dönemine uzatabilir miyim?

Hayır. Bu ilan, 2020-1-TR01-KA103-081316 Nolu projeye ait ek ilandır. Proje 31 Mayıs 2022 tarihinde biteceğinden uzatmanız mümkün değildir.

6. Akademik ortalamam 2.20‘nin altında. Başvuru yapabilir miyim?

Başvurabilir ve yabancı dil sınava girebilirsiniz ancak uygunluk denetiminden geçemezsiniz ve hareketliliği yapamazsınız.

7. 2021-22 akademik yılı bahar döneminde hareketlilik yapmak istiyorum. Ne yapmalıyım?

2021 projesinin ilanı yayınlandığında başvurup seçilmeniz koşuluyla hareketlilik yapabilirsiniz.

8. İkinci öğretim öğrencisiyim, başvuru yapabilir miyim?

Evet, 1. ya da 2. öğretim öğrencisi olma arasında, başvuruda herhangi bir fark yoktur.

9. Uluslararası öğrenciyim. TC vatandaşı olmayanlar Erasmus+ programından yararlanabilir mi?

Evet, yararlanabilirsiniz. Başvuru yapabilmek ve Erasmus+ programından yararlanmak için ZBEÜ öğrencisi olmanız ve en az 2.20 akademik ortalamaya sahip olmanız yeterlidir.

10. Yüksek lisans 1. Sınıf öğrencisiyim. Başvuru yapabilir miyim?

Evet, yapabilirsiniz. Bölümünüzün yüksek lisans düzeyinde anlaşması olması gerekmektedir. Birinci dönem akademik ortalamanız oluştuysa transkript belgeniz ile başvurabilirsiniz. Eğer herhangi bir nedenden dolayı henüz akademik ortalamanız oluşmadıysa bir önceki eğitim kademesinin (lisans) not ortalaması ile başvuru yapabilirsiniz.

11. Yüksek lisans öğrencisiyim, tez aşamasındayım, öğrenim hareketliliği yapabilir miyim?

Tez döneminde aldığınız (seminer, tez çalışması vb. ) dersleri gitmeyi planladığınız üniversitede açılan derslerle danışmanınız ve Erasmus bölüm koordinatörünüzle eşleyerek gidebilirsiniz.

12. 2019-2020 akademik yılı bahar döneminde Covid-19 salgınının başlaması nedeniyle mücbir sebepten dönmek zorunda kaldım. Başvuru yapmam durumunda daha önce Programdan yararlandığım için -10 puan kesintisi yapılacak mı?

Hayır. Mücbir sebepten dönen öğrenciler Programdan yararlanmamış sayılır ve -10 puan kesintisi uygulanmaz.

13. Staj hareketliliği için staj yerini nasıl bulabilirim?

Staj yeri bulma öğrencilerin sorumluluğundadır. Kendi alanınızla ilgili kurum ve kuruluşlar ile ilgili araştırma yapabilir, bölüm Erasmus koordinatörünüzden veya daha önce staj yapan arkadaşlarınızdan yardım alabilirsiniz.

14. Staj hareketliliğinden yararlanmak istiyorum. Mutlaka anlaşmalı bir üniversiteye mi baş vurmalıyım?

Hayır, staj hareketliliği için anlaşma gerekli değildir. Üniversitelerde staj yapabileceğiniz gibi alanınızla ilgili faaliyet gösteren herhangi bir kurum / kuruluşta staj yapabilirsiniz.

15. Staj hareketliliği için bulduğum staj yerinin kendi alanımla ilgili olması zorunlu mudur?

Evet, staj yerinizin kendi alanınızla / bölümünüzle ilgili faaliyet gösteren bir kurum olması zorunludur. Bölüm Erasmus koordinatörünüzden bu konuda onay almanız gerekmektedir.

16. Henüz bir staj yeri bulamadım. Başvuru formundaki staj yeri ve ülke ile ilgili soruları nasıl yanıtlamalıyım?

Başvuru formunda gitmeyi hedeflediğiniz ülke ve kurumu yazmanız yeterlidir. 30 Haziran tarihine kadar kurum ve ülke değişikliği yapabileceksiniz.

17. Yabancı dil sınavında kaç soru sorulacak ve sınav süresi ne kadar olacak?

Yabancı dil sınavı, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacaktır. Sınavla ilgili bilgilendirme ve duyurular, https://ydyo.beun.edu.tr/ adresinden başvuru dönemi (16 Nisan) sonrasında paylaşılacaktır. Sınavla ilgili fikir edinmek amacıyla aynı sitedeki sınav örneklerini inceleyebilirsiniz.

18. Speaking sınavı nasıl yapılacak? Sınava hangi gün ve saatte gireceğim?

Speaking sınavı Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yazılı sınav sonrasında yapılacaktır. Sınavla ilgili bilgilendirme ve duyurular, https://ydyo.beun.edu.tr/ adresinden başvuru dönemi (16 Nisan) sonrasında paylaşılacaktır.