2022-23 Akademik Yılı Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Takvimi

ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2022-2023 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ TAKVİMİ

TARİH FAALİYETLER
28 Mart 2022 Başvuru ilanının yayınlanması ve başvuruların https://portal.ua.gov.tr/ adresinden alınmaya başlanması
29 Mart 2022        Saat:14.00

Başvuru Süreci Bilgilendirme Toplantısı

Yer: Mühendislik Fakültesi Bordo Amfi

12 Nisan 2022                    Başvuruların son günü

12 Nisan 2022

Saat 17:00

Hem öğrenim, hem staj hareketliliği faaliyetine aynı anda başvuru yapan öğrencilerin -10 puan dilekçelerini erasmus@beun.edu.tr adresine göndermesinin son günü
14 Nisan 2022                      Yabancı Dil Sınavı (Yazılı) (Sınavla ilgili ayrıntılı bilgiler YDYO tarafından ilan edilecektir)
14 - 15 Nisan 2022                      Yabancı Dil Sınavı (Sözlü) (Sınavla ilgili ayrıntılı bilgiler YDYO tarafından ilan edilecektir)
20 Nisan 2022 Yabancı dil sınavı sonuçlarının ilan edilmesi
25 Nisan 2022 Öğrenim Hareketliliği Yerleştirme sonuçlarının https://portal.ua.gov.tr  adresinden açıklanması
Daha sonra ilan edilecektir. Öğrenim hareketliliği hibe listesinin açıklanması
25 Nisan 2022                             Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
25 Nisan - 30 Haziran 2022 Güz ve bahar dönemlerinde hareketlilik yapacak öğrencilerin belgelerini App sistemine yüklemesi (Yüklemeyenler feragat etmiş sayılacaktır)
27 Nisan 2022 Staj hareketliliği yerleştirme sonuçlarının ilanı
Daha sonra ilan edilecektir. Staj hareketliliği hibe listesinin açıklanması
30 Haziran 2022                           Saat 17:00 Staj hareketliliği davet mektuplarının ve evraklarının app sistemine yüklenmesinin son tarihi

Öğrenim Hareketliliği (SMS)

Öğrencilerin başvuru sırasında sisteme yüklemesi gereken belgeler:

--10 Dilekçesi (Sadece öğrenim ve staja aynı anda başvuranlar için) (erasmus@beun.edu.tr adresine gönderilmelidir)
-Dil Belgesi (sadece YDS, TOEFL vb. dil belgesi olan öğrenciler için)

Yerleştirilen Öğrencilerin 30 Haziran 2022 tarihine kadar sisteme yüklemesi gereken belgeler:

https://app.erasmus.beun.edu.tr/ adresinden oturumunuzu açarak başvuruların altındaki OUT-SMS işlemlere tıklayarak belgeleri yükleyebilirsiniz.

-Transkript (İngilizce ve Türkçe)
-Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement) (LA)
-Kabul Mektubu (Eğer elinize ulaştıysa)
-Karşı Üniversitenin Başvuru Formu (Application Form) (Varsa)
-Akademik Eşdeğerlik Belgesi (Dekanlık onaylı ve imzaları eksiksiz olmalıdır)

* Belgelerini 30 Haziran 2022 tarihine kadar eksiksiz olarak teslim etmeyen öğrenciler feragat etmiş sayılacaktır.
* Belgeler elden teslim alınmayacak, app sistemine yüklenecektir.

Öğrencilerin 30 Haziran 2022 tarihine kadar Ofisimize ulaştırması gereken belgeler:

-Taahütname (1 Adet)
-Hibe Sözleşmesi (3 Adet)

*Bu belgelerin ıslak imzalı olarak Ofisimize elden veya posta / kargo yoluyla ulaştırılması gerekmektedir.
*Belgelerin bilgisayar ortamında doldurulması ve mavi tükenmez kalemle imzalanması gerekmektedir.

Öğrencilerin Kabul Mektubu sonrasında sisteme yüklemesi gereken belgeler:

-Euro Hesabı (Ziraat Bankası'ndan açtırılması zorunludur)
-Pasaport Fotokopisi
-Sağlık Sigortası
-Vize
-Uçak Bileti

*Kabul mektubu sonrasında teslim edilmesi gereken belgelerin fiziki hareketlilik yapılması durumunda yüklenmesi gerekmektedir. Sanal hareketlilik için bu belgeler istenmeyecektir.
*Bu belgelerin teslim tarihi, hareketlilik yapılacak üniversitenin kabul sürecine göre farklılık gösterebilir.

Staj Hareketliliği (SMP)

Öğrencilerin başvuru sırasında sisteme yüklemesi gereken belgeler:

--10 Dilekçesi (Sadece Öğrenim ve staja aynı anda başvuranlar için) (erasmus@beun.edu.tr adresine gönderilmelidir)
-Dil Belgesi (Sadece YDS, TOEFL vb. dil belgesi olan öğrenciler için)

Yerleştirilen Öğrencilerin 30 Haziran 2022 tarihine kadar sisteme yüklemesi zorunlu olan belgeler:

https://app.erasmus.beun.edu.tr/ adresinden oturumunuzu açarak başvuruların altındaki OUT-SMP işlemlere tıklayarak belgeleri yükleyebilirsiniz.

-Transkript (İngilizce ve Türkçe)
-Kabul Mektubu (Başvuru sırasında yükleyen öğrencilere +10 puan uygulanacaktır)
-Eğitim Anlaşması (Training Agreement)
-Euro Hesabı (Ziraat Bankası'ndan açtırılması zorunludur)

* Belgelerini 30 Haziran 2022 tarihine kadar eksiksiz olarak yüklemeyen öğrenciler feragat etmiş sayılacak ve  yedek öğrencilere hareketlilik hakkı tanınacaktır.
* Belgeler elden teslim alınmayacak, app sistemine yüklenecektir.

-Taahütname (1 Adet)
-Hibe Sözleşmesi (3 Adet)

* Yukarıdaki belgeleri 30 Haziran 2022 tarihine kadar eksiksiz olarak teslim etmeyen öğrenciler feragat etmiş sayılacak ve yedek öğrencilere hareketlilik hakkı tanınacaktır.
*Belgelerin 30 Haziran 2022 tarihine kadar ulaştırılması zorunludur. Posta / kargo kaynaklı gecikmelerden Ofisimiz sorumlu değildir.

Öğrencilerin Kabul Mektubu sonrasında teslim etmesi gereken belgeler:

-Pasaport Fotokopisi
-Sağlık Sigortası
-Vize
-Uçak Bileti

*Bu belgelerin teslim tarihi, staj hareketliliğinin başlangıç tarihine göre farklılık gösterebilir.