2021-22 Akademik Yılı Bahar Dönemi Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Takvimi

ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2021-2022 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM (BAHAR DÖNEMİ) VE STAJ HAREKETLİLİĞİ TAKVİMİ

TARİH FAALİYETLER
1 Eylül 2021                          Saat 14:00 Çevrimiçi Bilgilendirme toplantısı (Zoom ID: 930 5722 8577     Passcode: 889160)
1 Eylül 2021 İlanın yayınlanması ve başvuruların https://app.erasmus.beun.edu.tr/ adresinden alınmaya başlanması
20 Eylül 2021                        Saat 17:00 Hem öğrenim, hem staj hareketliliği faaliyetine aynı anda başvuru yapan öğrencilerin -10 puan dilekçelerini erasmus@beun.edu.tr adresine göndermesinin son günü
20 Eylül 2021                        Saat 17:00 Başvuruların son günü
28 Eylül 2021                        Saat 09:30 Yabancı Dil Sınavı (Yazılı) (Sınavla ilgili ayrıntılı bilgiler YDYO tarafından ilan edilecektir)
28 - 29 Eylül 2021                      Yabancı Dil Sınavı (Sözlü) (Sınavla ilgili ayrıntılı bilgiler YDYO tarafından ilan edilecektir)
5 Ekim 2021 Yabancı Dil Sınavı sonuçlarının duyurulması (App sisteminde ilan edilecektir)
8 Ekim 2021 Öğrenim Hareketliliği Yerleştirme sonuçlarının https://app.erasmus.beun.edu.tr/  adresinden açıklanması
Daha sonra ilan edilecektir (*) Öğrenim hareketliliği hibe listesinin açıklanması
11 Ekim 2021                        Saat 14:00 Yerleştirilen öğrenim ve staj hareketliliği öğrencilerine yönelik bilgilendirme toplantısı  (Çevrimiçi ortamda yapılacaktır)
8 Ekim - 15 Kasım 2021 2021-22 bahar ve 2022-23 Güz dönemlerinde hareketlilik yapacak öğrencilerin belgelerini App sistemine yüklemesi (Yüklemeyenler feragat etmiş sayılacaktır)
Daha sonra ilan edilecektir (*) Staj hareketliliği yerleştirme sonuçlarının ve hibe listesinin ilanı
30 Kasım 2021                      Saat 17:00 Staj hareketliliği davet mektuplarının ve evraklarının app sistemine yüklenmesinin son tarihi

( * ) Henüz Türkiye Ulusal Ajansı ile proje sözleşmesi imzalanmadığından Üniversitemizin hibe miktarı belli değildir. Hibe listeleri sözleşme imzalandıktan sonra ileri bir tarihte ilan edilecektir.

Öğrenim Hareketliliği (SMS)

Öğrencilerin başvuru sırasında sisteme yüklemesi gereken belgeler (1-20 Eylül):

-Transkript (İngilizce ve Türkçe)
--10 Dilekçesi (Sadece öğrenim ve staja aynı anda başvuranlar için) (erasmus@beun.edu.tr adresine gönderilmelidir)
-Dil Belgesi (sadece YDS, TOEFL vb. dil belgesi olan öğrenciler için)

Yerleştirilen Öğrencilerin 15 Kasım 2021 tarihine kadar sisteme yüklemesi gereken belgeler:

https://app.erasmus.beun.edu.tr/ adresinden oturumunuzu açarak başvuruların altındaki OUT-SMS işlemlere tıklayarak belgeleri yükleyebilirsiniz.

-Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement) (LA)
-Kabul Mektubu (Eğer elinize ulaştıysa)
-Karşı Üniversitenin Başvuru Formu (Application Form) (Varsa)
-Akademik Eşdeğerlik Belgesi (Dekanlık onaylı ve imzaları eksiksiz olmalıdır)

* Belgelerini 15 Kasım 2021 tarihine kadar eksiksiz olarak teslim etmeyen öğrenciler feragat etmiş sayılacak ve yedek öğrencilere hareketlilik hakkı tanınacaktır.
* Belgeler elden teslim alınmayacak, app sistemine yüklenecektir.

Öğrencilerin 15 Kasım 2021 tarihine kadar Ofisimize ulaştırması gereken belgeler:

-Taahütname (1 Adet)
-Hibe Sözleşmesi (3 Adet)

*Bu belgelerin ıslak imzalı olarak Ofisimize elden veya posta / kargo yoluyla ulaştırılması gerekmektedir.
*Belgelerin 15 Kasım 2021 tarihine kadar ulaştırılması zorunludur. Posta / kargo kaynaklı gecikmelerden Ofisimiz sorumlu değildir
*Belgelerin bilgisayar ortamında doldurulması ve mavi tükenmez kalemle imzalanması gerekmektedir.

Öğrencilerin Kabul Mektubu sonrasında sisteme yüklemesi gereken belgeler:

-Euro Hesabı (Ziraat Bankası'ndan açtırılması zorunludur)
-Pasaport Fotokopisi
-Sağlık Sigortası
-Vize
-Uçak Bileti

*Kabul mektubu sonrasında teslim edilmesi gereken belgelerin fiziki hareketlilik yapılması durumunda yüklenmesi gerekmektedir. Sanal hareketlilik için bu belgeler istenmeyecektir.
*Bu belgelerin teslim tarihi, hareketlilik yapılacak üniversitenin kabul sürecine göre farklılık gösterebilir.

Staj Hareketliliği (SMP)

Öğrencilerin başvuru sırasında sisteme yüklemesi gereken belgeler (1-20 Eylül):

-Transkript (İngilizce ve Türkçe)
--10 Dilekçesi (Sadece Öğrenim ve staja aynı anda başvuranlar için) (erasmus@beun.edu.tr adresine gönderilmelidir)
-Dil Belgesi (Sadece YDS, TOEFL vb. dil belgesi olan öğrenciler için)

Yerleştirilen Öğrencilerin 30 Kasım 2021 tarihine kadar sisteme yüklemesi zorunlu olan belgeler:

https://app.erasmus.beun.edu.tr/ adresinden oturumunuzu açarak başvuruların altındaki OUT-SMP işlemlere tıklayarak belgeleri yükleyebilirsiniz.

-Kabul Mektubu (Başvuru sırasında yükleyen öğrencilere +10 puan uygulanacaktır)
-Eğitim Anlaşması (Training Agreement)
-Euro Hesabı (Ziraat Bankası'ndan açtırılması zorunludur)

* Belgelerini 30 Kasım 2021 tarihine kadar eksiksiz olarak yüklemeyen öğrenciler feragat etmiş sayılacak ve  yedek öğrencilere hareketlilik hakkı tanınacaktır.
* Belgeler elden teslim alınmayacak, app sistemine yüklenecektir.

Öğrencilerin 30 Kasım 2021 tarihine kadar Ofisimize ulaştırması gereken belgeler:

-Taahütname (1 Adet)
-Hibe Sözleşmesi (3 Adet)

* Yukarıdaki belgeleri 30 Kasım 2021 tarihine kadar eksiksiz olarak teslim etmeyen öğrenciler feragat etmiş sayılacak ve yedek öğrencilere hareketlilik hakkı tanınacaktır.
*Belgelerin 30 Kasım 2021 tarihine kadar ulaştırılması zorunludur. Posta / kargo kaynaklı gecikmelerden Ofisimiz sorumlu değildir.

Öğrencilerin Kabul Mektubu sonrasında teslim etmesi gereken belgeler:

-Pasaport Fotokopisi
-Sağlık Sigortası
-Vize
-Uçak Bileti

*Bu belgelerin teslim tarihi, staj hareketliliğinin başlangıç tarihine göre farklılık gösterebilir.