Hakkımızda

2003 yılından itibaren Uluslararası İlişkiler Birimi altında faaliyetleri yürütülen LLP/Erasmus Programı 2010 yılından beri Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları altında yürütülmektedir. 2015 yılı Ocak ayında Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğü bünyesinde Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Bülent Ecevit Üniversitesi Erasmus Charter’ı 2004 yılında almıştır ve birim değişim programını Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları altında yürütülmektedir. Erasmus Programı kapsamında öğrenci ve öğretim elemanı değişimleri Avrupa birliğine üye ülkeler ve Yüksek Öğretim Kurumları arasındaki ikili anlaşmalar ile yürütülmektedir. Yeni Erasmus programı sürecinde Öğrenci Staj Hareketliliği öğrencilere stajyerliklerini tamamlama imkanı sunmaktadır. Öğretim Elemanı Eğitim Alma Hareketliliği ise idari personele ortak kurumlarda eğitilme imkânı sunmaktadır.

Birim sadece Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin uluslararasılaşmasında sadece Erasmus+ Programını yürüterek değil aynı zamanda uluslararası ortaklıkları güçlendirerek ve yeni işbirlikleri kurarak katkıda bulunmaktadır.

PIC Numarası (PIC Number) : 931849319

Erasmus Kodu (Erasmus Code) : TRZONGULD01